Özgürlüğü Osmanlı nişanıyla kutladı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Özgürlüğü Osmanlı nişanıyla kutladı
40 yıl boyunca İsrail zindanlarında zulme maruz kalan Uzman Yunus, tahliye olduğu gün ana ocağına koştu.

Ömrünün 40 kırk yılını İsrail hapishanelerinde geçiren Filistinli Yetenekli Yunus, tahliye olduktan daha sonra ailesinin konutuna gitti. Buluşma sırasında Yunus’a Osmanlı nişanı bulunan bir aba giydiren annesi Vidad, “Oğluma tarihimizi giydirdim” dedi. 25 yaşındayken girdiği İsrail zindanlarında yıllarce türlü eziyetlere ve zulme maruz kalan 65 yaşındaki Yunus, hapishaniçin çıktıktan daha sonra Ummu’l-Fahm kentine bağlı Orta beldesindeki mezarlığa giderek babasının mezarını ziyaret etti. Akabinde kentte ailesinin konutuna giden Yetenekli Yunus, burada onlarca kişi tarafınca sevinç ve zılgıtlarla karşılandı.

FİLİSTİN DE BENİM ÜZERE ÖZGÜRLEŞSİN

Ailesinin beldesinde kalabalığa seslenen Yunus, “Halkımızın birlik olmasını ve 40 yıllık tutukluluğun akabinde ülkemin özgürleşmesini temenni ediyorum.” tabirini kullandı. bir süre daha sonra Yunus ve ailesi bir ortaya geldi. Buluşma anında Yunus’un 83 yaşındaki annesi gözyaşlarına hakim olamadı. Ömrünün yarısını oğlunu bekleyerek geçiren ve evladını bağrına basan Vidad, “Allah her tutuklunun bu biçimde hür kalmasını sağlasın ki benim yaşadığım sevinci yaşasınlar” dedi. Üzerinde Osmanlı periyodunda dedesine verilen nişanın bulunduğu abayı oğluna ikram eden Vidad, “Elbisenin üzerinde Türkiye simgesi var. Bu annemin babasından bana kalmıştı. Türkler tarafınca kendisine giydirilmişti. ötürüsıyla oğluma tarihimizi giydirdim” diye konuştu.

KIRK YIL daha sonra TEKRAR DOĞDU

• Ocak 1958’de dünyaya gelen Filistinli Yetenekli Yunus, “İsrailli bir askeri kaçırdığı” ve “öldürdüğü” suçlamasıyla müebbet mahpus cezasıyla, 18 Ocak 1983’ten beri cezaevinde bulunuyordu. Yunus, birkaç gün evvel yazdığı mektupta, “Meselelerimizi konuşmak üzere bir ortaya gelebileceğimiz şuur ve beceri sahibi genç jenerasyonu görmek için heyecanlıyım. Halkım için fedakarlık yaptım. Burada hala hayattayım ve iki gün daha sonra bir daha doğacağım” sözlerine yer vermişti. Uzman Yunus’un amcasının oğlu 66 yaşındaki Kerim Yunus da İsrail hapishanelerinde geçen 40 yılın akabinde 5 Ocak’ta hafta özgürlüğüne kavuşmuştu.
Öğretmen katili İsrail

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlediği baskınlarda biri öğretmen olmak üzere 2 Filistinliyi daha öldürdü. Filistin devlet televizyonunda yayımlanan habere nazaran, İsrail ordusundan özel kuvvetler, sabah erken saatlerde Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenledi. Filistin resmi ajansı WAFA’ya nazaran de İsrail ordusu, ağır askeri iştirakli baskınının akabinde kimi binaların zirvelerine keskin nişancılar yerleştirdi. Baskınlarda 58 yaşındaki öğretmen Cevad Hüseyin Bevakine ve 26 yaşındaki Edhem Muhammed Cebbarin’in hayatını yitirdiği açıklandı. İsrail güçlerinin olay yerine ambulansların girişine müsaade vermediği vurgulanırken, baskın sırasında 3 kişi de yaralandı. Yılbaşından bu yana İsrail askerlerince öldürülen Filistinlilerin sayısı 4’ü çocuk olmak üzere 17’ye ulaştı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.