OHAL Kurulu, FETÖ’den kapatılan Faal Eğitim-Sen’in başvurusunu reddetti

dunyadan

Global Mod
Global Mod
OHAL Kurulu, FETÖ’den kapatılan Faal Eğitim-Sen’in başvurusunu reddetti
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe teşebbüsünün akabinde 667 sayılı Kanun Kararında Kararname (KHK) ile kapatılan Etkin Eğitim-Sen, “FETÖ dahil hiç bir terör örgütüne aidiyeti, iltisakı, irtibatı bulunmadığını” ileri sürerek bir daha açılma istemiyle OHAL Komitesine başvurdu.

OHAL Komitesi, Etkin Eğitim-Sen’in başvurusunu reddetti. Kurulun ret sonucunda, sendikanın FETÖ elebaşının talimatıyla kurulduğu, sendika tarafınca Bank Asya’ya dayanak maksadıyla milyonlarca lira para aktarıldığı, sendika yöneticilerinin örgüt ile irtibatlarına ait tespitlere yer verildi.

Kararda, örgütün dershanelerle kurduğu egemenliğini kaybetmeye başlaması niçiniyle, örgütsel faaliyetlerin sendika çatısı altında sürdürülmesi emeliyle FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla kurulan sendikalardan biri olduğu açıklandı.

Kuruluş tüzüğünde de örgüt elebaşının telaffuzlarına yer verildiği aktarılan kararda, “örgüte ve üyelerine karşı açılabilecek soruşturmalarda sendikanın kalkan olarak kullanılması, yasal görünümde etkinlikler ve tertipler perdesi gerisinde örgütsel faaliyetlerin sürdürülmesi, örgüte yeni üye kazandırılması, örgütten kopuşların önüne geçilmesi ve örgüte maddi takviye sağlanması”nın amaçlandığı anlatıldı.

Sendika temsilcileri ve idare takımının, örgüte bağlı vilayet sorumlularınca belirlendiği kaydedilen kararda, örgütün üst seviye “abi”lerince tasdik edilmeyenlerin sendika ve derneklerde temsilci, lider, lider yardımcılığı üzere bakılırsavleri alamadığı vurgulandı.

– Sendika yöneticileri hakkındaki FETÖ tespitleri

Kararda, sendikanın idare şurası üyeleri ve vilayet, ilçe temsilcisi 383 kişi hakkında tespit edilen kanıtlar kapsamında FETÖ’den süreç yapıldığı, hakkında dava açılan sendika bakılırsavlilerinden 303 kişi hakkında mahkumiyet sonucu verildiği hatırlatıldı. Öteki nazaranvlilerden 42 kişi hakkında kovuşturma evrakı, 26 kişi hakkında da soruşturma belgesinin bulunduğu tabir edildi.

Meslekten çıkarılan Etkin Eğitim-Sen nazaranvlisi 382 kişinin bakılırsave iade istemiyle Komiteye başvurduğu, yapılan inceleme ve kıymetlendirme sonucunda sendika vazifelilerinin tamamı hakkında terör örgütleriyle irtibatı ve iltisakı sebebiyle ret sonucu verildiği kaydedildi.

Kararda, sendikanın genel lideri O.B’nin örgütün hekimler sorumlusu olduğu, genel lider yardımcısı S.B’nin 15 Temmuz daha sonrası deşifre olan FETÖ’cülerin yurt dışına kaçırılmasına aracılık ettiği, öbür genel lider yardımcılarından Y.G’nin örgüt mensuplarının dijital gereçlerinden bilgi silinmesi sürecini gerçekleştirdiği tespitleri yer aldı.

Sendika yöneticilerinden M.L’nin örgütün emniyet teşkilatı mahrem sorumlu yapılanması içerisinde yer aldığı, sendika vilayet temsilcilerinin de örgüt ortasında mütevelli heyeti ve zümre lideri üzere vazifelerinin bulunduğu, öbür sendika temsilcilerinin de örgüt ismine çeşitli durumlarda misyon aldığı açıklandı.

– Elebaşının talimatıyla Bank Asya yaklaşık 5 milyon lira yatırıldı

Kararda, Etkin Eğitim-Sen’in FETÖ’nün kapatılan bankası Bank Asya ile öteki örgüt kontaklı kuruluşlarla para trafiğine ait tespitlere de yer verildi.

Sendika ismine Bank Asya’da açılan 7 farklı hesaba, FETÖ elebaşının 25 Aralık 2013’teki “Bank Asya’ya dayanak talimatı” üzerine birinci vakit içinderda 60 bin lira yatırıldığı, bankanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredildiği Mayıs 2015’e kadar türlü tarihlerde ve farklı fiyatlarda yatırılan para ölçüsünün toplam 4 milyon 988 bin 209 lirayı bulduğu aktarıldı.

Kararda, sendikanın yöneticileri ile vilayet ve ilçe temsilcilerinden 296’sının, Bank Asya’da iştirak hesabı açtığı, sendikada bakılırsavli 358 kişinin bankadaki mevduatlarını artırdığı belirtilen kararda, 138 sendika yöneticisinin de diğer bankalardan tüketici kredisi kullanarak, Bank Asya’da bulunan hesaplarına takviye mahiyetinde para yatırdığı kaydedildi.

Mali Cürümleri Araştırma Konseyinden temin edilen bilgilere göre de sendikadan, FETÖ niçiniyle kapatılan şirketlere yaklaşık bir milyon lira aktarıldığı söz edildi.

– ByLock yazışmaları deşifre oldu

Komisyon sonucunda, sendikada vazife alan bireylerden 218’inin FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı, sendika ismine kayıtlı 39 farklı telefon çizgisi üzerinden de ByLock kullanıldığı bildirildi.

Sendika bakılırsavlilerinin ByLock üzerinden yaptığı konuşmalarda sendikadan istifa edilmemesi ve örgütten kopuşların önüne geçilmesi istikametindeki iletilere da yer verilen kararda, sendika Genel Lideri O.B. tarafınca, 17/25 Aralık sürecinden daha sonra örgütün zinde ve ayakta tutulması için ByLock üzerinden, “Sendika isteği garantidir. Etkin Eğitim-Sen sendikası ateşten gömlek değil, çelikten zırhtır.” biçiminde tüm üyelere toplu ileti gönderildiği tespiti yer aldı.

Başka bir Bylock yazışmasında, “Sendika bize değil HE’ye ait” iletisinin paylaşıldığı, “HE” ibaresinin, örgüt ortasında elebaşı Fetullah Gülen için “Hoca Efendi” kısaltması olarak kullanıldığı açıklandı.

– 15 Temmuz’da “sokağa çıkmayın” talimatı

Aktif Eğitim-Sen bakılırsavlilerine ait dava evraklarındaki tespitlere de yer verilen kararda, bu kapsamda, Adana vilayet temsilcisi Ö.Y’nin, “Adana Etkin Eğitim S” başlıklı WhatsApp kümesine, darbe teşebbüsü sırasında yazılanlara cevaben, “Kimse sokağa çıkmasın” formunda talimat verdiği aktarıldı.

Aktif-Sen’in yanı sıra Cihan Sendikalar Konfederasyonuna bağlı kurulan Ufuk Büro-Sen, Ufuk Tarım-Sen, Ufuk Enerji-Sen, Ufuk Haber-Sen ve Ufuk Ulaştırma-Sen de darbe teşebbüsünün akabinde çıkarılan KHK ile FETÖ iltisakları münasebet gösterilerek kapatıldı. bir daha açılma istemiyle müracaat yapan bu sendikaların müracaatları da Kurul tarafınca reddedildi.

100.000TL Sanal Para ile Borsayı Deneyin, Risk Almadan Deneme Hesabı ile Borsa Süreçlerini Keşfedin!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.