OpenAI: Altman ve Brockman Microsoft’a gidiyor, “yeni yönetim kurulu” bekleniyor

hadicanim

Aktif Üye
Şu anda devrilen OpenAI liderleri Sam Altman ve Geg Brockman ile ilgili haberler devam ediyor. Microsoft patronu Satya Nadella Pazartesi sabahı ikilinin Redmond şirketine gideceğini duyurdu. Ayrıca mevcut OpenAI yönetim kuruluna gizli bir istek gönderiyor.

Reklamcılık

Satya Nadella'nın LinkedIn mesajının ekran görüntüsü

Satya Nadella, LinkedIn’de Sam Altmann ve Greg Brockman’ın meslektaşlarıyla birlikte Microsoft’a taşınacağını duyurdu.

(Resim: Ekran görüntüsü / dmk)

Nadella, LinkedIn’de Microsoft’un OpenAI’ye sadık kaldığını ve ürün yol haritasına güvendiğini yazıyor – bu özellikle “Microsoft Ignite etkinliğinde duyurulan her şey” için geçerli. Esasen şirket yapay zekayı tüm ürünlerine koyacağını duyurdu; Her yerde yardımcı pilotlar var.

Satya Nadella, Emmett Shear ve yeni yönetimle tanışmak istiyor

Nadella şöyle devam etti: “Emmett Shear ve OpenAI’nin yeni liderlik ekibiyle tanışıp birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz.” Altman’ın ihraç edilmesi ve ardından yatırımcıların, özellikle de Microsoft’un baskısının ardından OpenAI yönetim kurulu istifa etme isteğini açıkladı. Ancak görünüşe göre duyuru esasen aynı kaldı. Nadella şimdi yönetim kurulunun bunu uygulamasını talep ediyor.

Nadella şöyle devam etti: “Sam Altman ve Greg Brockman’ın meslektaşlarıyla birlikte yeni bir Gelişmiş Yapay Zeka araştırma ekibine liderlik etmek üzere Microsoft’a katılacağını duyurmaktan heyecan duyuyoruz.” Başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları kaynaklar hızla sağlanacak.

Microsoft böylece yapay zeka geliştirme konusunda şirket içi yetkinliklerini güçlendiriyor. Ancak OpenAI yönetim kurulunun yüzüne bir tokat atılıyor.

Yakında OpenAI’deki personel atlıkarıncasıyla ilgili başka haberler de olacak. Gelişme heyecan verici olmaya devam ediyor. Yönetim kurulunun Cuma günü ihraç edilmesinin ardından Altman’ı geri kazanmaya çalışmasının ardından OpenAI’nin Twitch’in eski CEO’su Emmett Shear’ı yönetime getirdiği ancak bizim zamanımızda Pazartesi sabahı duyuruldu.

(DMK)

Haberin Sonu