OpenAI isyanı: Çalışanlar yönetim kuruluna istifa ültimatomu veriyor

hadicanim

Aktif Üye
Haftanın başlangıcı OpenAI için daha da çalkantılı geçti. OpenAI yönetim kuruluna gönderilen açık bir mektup, yapay zeka öncüsünün çalışanlarının onları istifaya çağırdığı sosyal medyada dolaşıyor. Aksi takdirde imzacılara göre toplu işten çıkarmalar yaşanabilir. İsyanın tetikleyicisi: Sam Altman’ın sınır dışı edilmesi. Hafta sonu kovulan CEO, beklenmedik bir şekilde Redmond’da işe alındı ve OpenAI kurucu ortağı Greg Brockman’ı da yanına aldı.

Reklamcılık

Mektubu imzalayan 505 kişi (tüm işgücünün üçte ikisinden fazlası) yönetim kuruluna yönelik eleştirileri eksik etmiyor. Yazarlara göre eylemleri, OpenAI’yi yönetme konusundaki beceriksizliğini açıkça ortaya koyuyordu. Yetkinliği, muhakemesi ve start-up’ın misyonuna ve çalışanlarına özen göstermeyen insanlarla çalışamazsınız.

Gazeteci Kara Swisher tarafından X’te (eski adıyla Twitter) yayınlanan mektup, OpenAI personelinin sonraki adımlarını özetliyor. Kısa vadede Microsoft’a geçebilir ve burada Altman ve Brockman’ın yönetimi altında yeni kurulan yapay zeka bölümünde çalışabilir. Microsoft, değişmek isteyen her OpenAI çalışanına iş garantisi verdi. İmzacılar arasında, basında çıkan haberlere göre Altman’ın sınır dışı edilmesinin arkasındaki beyin olan Ilya Sutskever de yer alıyor.

Bir yönetim kurulu üyesi yönetim kurulunun istifasını istiyor

İsyan eden işgücünün talepleri açık: Mevcut yönetim kurulunun tamamı istifa etmeli, iki bağımsız yönetici atamalı ve Altman ile Brockman’ı görevlerine iade etmeli. Ancak OpenAI kurucularının halihazırda yeni bir işvereni olduğu için bu dileğin gerçekleşmesi pek mümkün görünmüyor.

Redmond’daki insanlar muhtemelen ellerini ovuşturuyor olacak: Her ne kadar Microsoft, milyarlarca dolarlık bir işbirliği anlaşması yoluyla OpenAI teknolojilerine zaten erişime sahip olsa da, yapay zeka girişiminin en değerli varlığı – çalışanları – artık bir gecede kaybedilebilir. konuşmak.

OpenAI yakın zamanda ürünlerini genişletti ve kullanıcıların kendi AI botlarını oluşturmalarına olanak tanıyan ek işlevlerin kilidini açtı. Ancak son günlerde şirketin manşetleri büyük ölçüde Altman’ın yönetim kurulu tarafından işten çıkarılması, başarısız geri dönüşü ve Altman’ın Redmond’daki yeni işvereni etrafında yoğunlaştı.

(cku)

Haberin Sonu