Profesörün kelamlı tacizine maruz kalan öğretim üyesi hakkında muhafaza sonucu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Profesörün kelamlı tacizine maruz kalan öğretim üyesi hakkında muhafaza sonucu
Olay, geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi içerisinde bulunan Eğitim Fakültesi’nde meydana geldi. Argümana göre, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde nazaranv yapan Prof. Dr. B.A., eski doktora öğrencisi olan ve şu an Kocaeli Üniversitesi’nde öğretim vazifelisi olarak bakılırsav yapan Ş.K.’nın odasına girdi.

Ş.K.’nın telefonuna el koyarak “Benim olacaksın, seninle evleneceğiz” dediği ve Ş.K.’nın erkek arkadaşı tarafınca armağan edilen tabloyu kırdığı sav edilen B.A., sonrasındasında odaya giren Ş.K.’nın erkek arkadaşı ile tartıştı. B.A., polis takımları tarafınca gözaltına alındı. B.A., emniyetteki tabirinin akabinde hür bırakıldı.

Olayın akabinde öğretim üyesi Ş.K., B.A.’ya karşı kendisine yönelik müdafaa sonucu alınması için Kocaeli 1. Aile Mahkemesi’ne müracaatta bulundu. Başvuruyu kıymetlendiren mahkeme, Ş.K.’nın “tedbir” talebini kabul ederek, müdafaa sonucu aldı.

30 gün mühletle geçerli olacak kararda profesör B.A.’nın, Ş.K.’ya yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama yahut küçük düşürmeyi içeren kelam ve davranışlarda bulunmamasına, konuta, okula ve iş yerine yaklaşmamasına hükmedildi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.