Rektör yardımcısının oğlu imtihanda kayırıldı mı?

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Rektör yardımcısının oğlu imtihanda kayırıldı mı?
Bilimin merkezi olması beklenen yükseköğretim kurumlarımız ne yazık ki son senelerda kişiye özel kadrolar, mobbing, kayırmacılık, etik dışı olaylarla anılır oldu. Bunu genele sirayet ettirmek doğru değil elbet ama gün geçmiyor ki yeni bir vahim iddia bizlere ulaşmasın!

Bizlere ulaşan bir iddiayı sizlerle paylaşarak üniversite yönetiminden doğru ise açıklama isteyelim.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafınca 31 Aralık 2021 günü ilan edilen Çine Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim bakılırsavlisi alımında “İşletme Alanında Tezli Yüksek Lisans Yapmış Olmak. Belgelendirmek Kaydıyla Lisans Mezuniyetinden daha sonra Yükseköğretim Kurumlarında En Az 3 (Üç) Yıl Ders Verme Deneyimine Sahip Olmanın Yanında İlgili Alanda Çalışması Olmak” şartı aranmıştır.

İlgili ilanın ön değerlendirme neticeleri 20 Ocak 2022 tarihinde yayımlanmış ve altı aday yazılı sınava çağırılmıştır. Ön değerlendirme neticelerina nazaran Rektör Yardımcısının oğlu olduğu iddia edilen M.S.A isimli kişi 4’üncü sırada yazılı sınava çağrılmıştır. Yazılı sınava beş aday katılmıştır. Yazılı sınavda en yüksek notu 74 puanla M.S.A alırken, diğer adaylar 0 ila 24 gibi fazlaca düşük düzeyde notlar alabilmiştir.

Ne hikmetse bu alımda YEDEK aday bile belirlenememiştir.

Yukarıda detaylarıni paylaştığımız alımla ilgili iddialar teyide muhtaç olmakla beraber, doğru olduğu düşünüldüğünde oldukca ciddi etik ve idari sorunları da birlikteinde getirmektedir.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa nazaran; Rektör Yardımcıları, Rektör tarafınca atanan ve üniversitede yetki devredilmek suretiyle önemli idari işlemlere imza atan yöneticilerdir. Ayrıca, Rektörün nazaranvinin başında olmadığı durumlarda da vekalet etme yetkisine haiz kişidir. Rektör Yardımcısının oğlunun öğretim bakılırsavlisi olarak atanmasında hukuken hiç bir engel bulunmamaktadır. Her Türk vatandaşı gibi ilgili şartları taşıyan her insanın kamu gorevine girme hakkı vardır. Ancak, birinci derece akrabalık ilişkisi bulunan kişilerin yönetim nazaranvinde yer aldığı yerde öğretim nazaranvlisi kadrosu kazanılması ülkemizde fazlaca farklı biçimde sorgulamaları birlikteinde getiren bir durumdur.

Bu itibarla, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafınca “Şüyuu vukuundan beter” olan bu durumla ilgili bir bilgilendirme yapılmasının sağlıklı olacağını düşünüyoruz!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.