Rizeli Cansu Karadereli’nin üniversite sevinci kısa sürdü

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Rizeli Cansu Karadereli’nin üniversite sevinci kısa sürdü
18 yaşındaki Karadereli, gazetecilere, 7 yıldır Çaykur Rizespor Kulübü’nde voleybol oynadığını söylemiş oldu.

Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi antrenörlük eğitimi özel yetenek imtihanına girdiğini belirten Karadereli, fakültede nazaranvli bir memurun 12 Eylül Pazartesi günü kendisini arayarak özel yetenek imtihanını kazandığını dediğini tabir etti.

Karadereli, şunları kaydetti:

“sonrasındasında dekan yardımcısı beni arayarak imtihanı kazandığımı ve kayıt yaptırıp yaptırmayacağımı sordu. Ben de yaptıracağımı söylemiş oldum. Gece 22.15’te tekrar beni aradılar. Üniversiteyi kazanmadığımı, benim yerime diğer bir kızın kazandığını ve birinci başta o kıza ulaşamadıkları için beni aradıklarını söylemiş oldu. daha sonra öbür kızın kendilerine döndüğünü ve listeye eklediklerini söylemiş olduler. Beni arayan memur kendi konutundaki bilgisayarından yapıp bana atıyor. Beni sistemde saat 16.00’da kazandım diye yayınlıyorlar. Ben kazandım olarak da gözüküyorum. Benim gündüz kazandığım listede öteki kızın ismi yok. daha sonradan eklemiş. Ben kazandım sonuçta, benim kayıt yaptırmam gerekiyor. Benim hakkım doğmuş. Bu olay isim benzerliğinden dolayı oldu. O kızın mağduriyeti giderildi. Benim mağduriyetim ne olacak?”

Cansu Karadereli, bu süreçten dolayı gerekli yasal süreci başlatacaklarını kelamlarına ekledi.

Erzurum Teknik Üniversitesi yetkilileri ise Karadereli’nin özel yetenek imtihanı sonuç listesinde, voleybol (kadın) branşında 2. yedek olarak yer aldığını belirtti.

Asıl listede bulunan ve 8 Eylül’de kaydını sildiren öğrenci ile yedek listede 1. sıradaki adayın isimlerinin birebir olmasından dolayı karışıklık yaşandığını ve Karadereli’nin kazara kayıt hakkı kazandığına dair bilgilendirildiğini kaydeden yetkililer, yanılgının fark edilerek düzeltildiğini ve Karadereli’ye yapılan yanlışın belirtildiğını söz etti.

Yetkililer, yapılan yanılgının sorumlusu hakkında idari süreç başlatıldığını ve sürecin devam ettiğini bildirdi.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.