Şanlıurfa’da tüm okullarda kitap okuma saati uygulaması

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Şanlıurfa’da tüm okullarda kitap okuma saati uygulaması
Okuma alışkanlığının yükseltilmesi gayesiyle, “Urfa Okuyor” ismiyle hayata geçirilen proje kapsamında, tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve nazaranvli çalışanın iştirakiyle kitap okuma saati uygulanıyor.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, projenin birinci gününde Ulusal İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir ders saati sürecince kitap okudu.

Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip kentlerin başında geldiğini ve öğrenci sayısı bakımından da birinci sıralarda yer aldığını belirten Ayhan, kentte âlâ bir eğitim alt yapısı oluşturulması için ağır uğraş sarf ettiklerini söylemiş oldu.

Ayhan, çocukları hayata hazırlamak için farklı projeleri devreye alacaklarını ve bunlardan birinin de “Urfa Okuyor” projesi olduğunu anlatarak şu biçimde konuştu:

“Buradaki temel gaye ve muradımız da okuma alışkanlığını ve okuma külçeşidini kazandırmaktır. Dünyada okuma düşüyor, Türkiye’de düşüyor lakin Urfa’da artacak inşallah. 700 bin öğrencimiz, 36 bin öğretmenimiz, servis sürücülerimiz, okulda çalışan öbür nazaranvlilerimiz hepimiz birebir anda haftada 1 gün muhakkak saatlerde okuma aktifliğini gerçekleştireceğiz. Bunu yaparken de okullarımızın kütüphanelerini zenginleştireceğiz, çocuklarımızın kitaplarla buluşmasını sağlayacağız. Bir farkındalık oluştu, hoş de oldu, bunu da yıl sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu artık Urfa’da eğitim ve öğretim faaliyetleri içinde bizim değerli bir işimiz olacak ve çocuklarımız için de heyecanla bekledikleri bir saat olacak.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.