Şekil AI, insansı robotların kitlesel üretimi için botq fabrikası oluşturuyor

hadicanim

Aktif Üye
ABD robotik şirketi figür AI, insansı robotların büyük miktarlarda inşa edileceği yaklaşan bir BOTQ fabrikasına ilk bakışlar gösterdi. Üretim süreçlerinin ilk testleri zaten devam ediyor. Şekil AI, BOTQ'da yılda yaklaşık 12.000 robot üretmeyi planlıyor. Her şeyden önce, bu kitle üretimi için optimize edilen insansı Şekil 03 olacaktır.

Şekil AI, insansı 03 robotlarının üretim süreci üzerinde tüm kontrolü korumak istiyor. Bu sadece robotların kendileri, sözleşme üreticileri tarafından değil üretiliyorsa başarılı olur. Şirket, üretim sürecini ve kalitesini daha iyi kontrol etmek ve kontrol edebilmek istiyor.

Üretim sürecinin geliştirilmesi ve uygulanması

Sekiz aydır, Şekil AI robotları için etkili ve ölçeklenebilir bir üretim süreci kavramı üzerinde çalışmaktadır. Bununla birlikte, bundan önce, bireyden seri üretime doğru daha basit üretimi sağlamak için Şekil 02'nin daha da geliştirilmesi gerekiyordu. Bu, robotu daha hızlı monte edebilmek için bileşenleri tüm gruplara basitleştirmeyi ve birleştirmeyi içerir.

Önerilen editoryal içerik

Rızanızla, burada harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) burada davet edilir.

YouTube Video Her Zaman Yükle

Youtube videosu şimdi yük

Video, figür AI'nin BOTQ fabrikasındaki insansı Şekil 03'ün Visir üretimini nasıl otomatikleştirmek istediğini gösteriyor.

Bireysel parçalar artık CNC değirmenlerinden değil, aletle ilişkili enjeksiyon kalıplamasında, kalıp döküm, metal enjeksiyon kalıplama ve delme işleminde yapılır. Bu, üretim süresini ve üretim maliyetlerini düşürür. Bir örnek: bir haftadan fazla bir süredir bir CNC makinesinde öğütülen parçalar artık 20 saniye içinde çelik şekillerde üretiliyor. Yüksek yatırım maliyetlerine göre, bu başlangıçta kitlesel üretimde işe yarıyor, diyor Şekil AI. Çünkü robot çok pahalı olmayacak ve belirli bir fiyat noktasına ulaşacak şekilde tasarlanmalıdır. Şekil AI hangisinin olacağını açıklamaz.

Bununla birlikte, hangi robotun önce BOTQ fabrikasındaki montaj hattından çıkması gerektiği açıktır: Şekil 03. Şekil AI, robotu sıfırdan yeniden tasarladı. Aktüatörler, motorlar, sensörler, piller ve elektronikler. Şekil 03, daha basit yöntemlerde optimize edilmiş bileşenlerden zaten yapılmıştır.

Parça veren harici ortaklar olmadan, mümkün değildir. Şekil AI, özel bileşenler için istikrarlı bir tedarik zinciri üretmek için tedarikçilerle ilk işbirliklerini kapatmıştır. Robotik şirket o kadar iyi görüyor ki, önümüzdeki dört yıl içinde 100.000 robot veya 3 milyon aktüatör üretimi de mümkün olacak.

Otomasyon ayrıca insansı robotlarla

İmalat mühendisleri artık üretim hatları tasarlama ve süreçleri optimize etme ve test etme sürecindedir. Üretimin bir kısmı otomatiktir, başka bir parça manuel olarak yapılır. Süreçler özellikle otomatiktir, bu da bir robot tarafından bir kişiden daha hızlı ve daha hassas bir şekilde yapılabilir. Bu, pil hücreleri alanındaki kalite testlerini ve bireysel anahtar bileşenlerin üretimini içerir. Şekil AI ayrıca üretimde kendi insansı robotunu kullanmayı amaçlamaktadır. Şirket bunun 2025'te hala olabileceğini varsayıyor.

Nihayetinde, BOTQ fabrikasındaki robot üretimi yapay zeka kontrollü otomasyon ve insan denetiminin bir kombinasyonu olacak.

(OLB)