Serpil Erfındık cinayetinde dikkatsizliği olduğu öne sürülen kamu bakılırsavlileri yargılanıyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Serpil Erfındık cinayetinde dikkatsizliği olduğu öne sürülen kamu bakılırsavlileri yargılanıyor
İzmir 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, olayda “bakılırsavi ihmal” ettiği argüman edilen sanıklardan emekli polis G.B, Erfındık’ın annesi Tülay Aksakal ile avukatı Övgü Bingöl katıldı. Öbür sanıklar ise duruşmada yer almadı.

Sanık G.B. olay tarihinde polis merkezinde mahkemelerden gelen evrakın takibinde vazifeli olduğunu belirtti.

O periyot Erfındık’a ait muhafaza sonucunın geldiğini hatırladığını belirten G.B, “İlgililere tebligat da yaptığımı hatırlıyorum. Maktulün muhafaza sonucu ile ilgili 1 kez süreç yaptığımı hatırlıyorum. Sanığa tebligat yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum. Evrakın hepsi belgede vardır. Şikayetçi muhakkak bir süre oturduktan daha sonra Kaynaklar bölgesine taşınınca evrakı Buca Polis Merkezine havale ettim. bakılırsavimi vaktinde ve tertipli yaptığımı düşünüyorum. Rastgele bir dikkatsizliğim ve gecikmem yoktur. Beraatimi istiyorum.” dedi.

Hakim, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 29 Mayıs’a erteledi.

Avukat Övgü Bingöl, duruşmanın akabinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erfındık’ın aldırdığı muhafaza sonucuna karşın hayatını kaybettiğini öne sürerek, “Koruma önlemlerinin kağıt üstünde kalmaması için bu davayı epeyce önemsiyoruz. Hem Serpil ve ailesi için geciken adalet tarafından birebir vakitte bugün ömür hakkı tehdit altında olan yüzlerce bayanla ilgili önlemlerin uygulanabilmesi için hayli değerli bir dava.” dedi.

– Davanın geçmişi

Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Lisanı ve Edebiyatı Kısmında öğretim bakılırsavlisi olan Serpil Erfındık, 15 Aralık 2013’te uzaklaştırma sonucu aldırdığı eski eşi Vedat Atik tarafınca bıçaklanarak öldürülmüştü.

Atik, eski eşini bıçakla taammüden öldürme hatasından evvel müebbet mahpusla cezalandırılmış, akabinde duruşmalardaki uygun hali ve pişmanlığı göz önünde bulundurularak cezası 25 yıla indirilmişti. Mahkeme heyeti sanığa zincirleme tehdit, hakaret ve maktulün cep telefonunu çalmak hatalarına da yeterli hal ve pişmanlık indirimleri yapıp 3 yıl 5 ay 7 gün mahpus cezasına hükmetmiş, sanığa toplam 28 yıl 5 ay 7 gün mahpus cezası verilmişti.

Aile, “bakılırsavi ihmal” ettikleri savıyla kamu bakılırsavlilerinden de şikayetçi olmuş, nazaranvliler hakkında soruşturma müsaadesi verilmemesi üzerine Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Anayasa Mahkemesi, 29 Eylül 2021’de, “Anayasanın 17. hususunda teminat altına alınan hayat hakkının müdafaa ve tesirli soruşturma yükümlülüğü bakımından ihlal edildiğine” hükmetmişti. Karar daha sonrasında, ortalarında devrin Aile ve Toplumsal Siyasetler Vilayet Müdürü Z.Y’nin de bulunduğu 8 kamu nazaranvlisi hakkında soruşturma müsaadesi çıkarılmış ve 8 sanık hakkında İzmir 17. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.