Since nasıl kullanılır ?

Emre

Yeni Üye
“Since” Nasıl Kullanılır? Bir Dil Macerası!

Giriş: Hepimiz Bu “Since” İşiyle Bir Yere Varamadık!

Herkese merhaba forumdaşlar! Bugün, Türkçede sıkça karşılaştığımız, ama bir türlü kafamıza tam oturmayan, hatta bazen “since” denince beynimizin kıvılcımlar çıkardığı bir dil sorusunu çözüme kavuşturacağız: “Since” nasıl kullanılır?

Evet, biliyorum, bu soru biraz dil bilgisi kitabı gibi geldi, ama korkmayın! Benimle birlikte, dilin içine daldığınızda hem öğrenirken eğlenecek, hem de gülümseyeceksiniz. Şimdi, dildeki bu “since” kullanımı meselesine eğlenceli bir bakış açısıyla yaklaşalım, hem erkeklerin çözüm odaklı bakış açısını hem de kadınların empatik ve ilişki odaklı tavırlarını mizahi bir şekilde harmanlayarak bu “since” işini çözelim!

Erkekler “Since” Kullanırken: Stratejik Bir Hamle!

Şimdi, klasik bir erkek bakış açısıyla başlayalım. Adam, “since”i bir strateji aracı olarak kullanır, adeta bir satranç hamlesi gibi… Her şey net olmalı! Yani, “since” kullanırken tam olarak ne zaman kullanacağını, ne zaman kullanmaması gerektiğini bilmelidir. Bu, tabii ki erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımının bir yansıması.

Mesela, biri size “Ne zaman bu şehre geldin?” diye sorarsa, erkeklerin büyük çoğunluğu şöyle der: “Since 2018!” (Evet, tarih verebilirler, çünkü net olmayı severler.) Hadi itiraf edin, siz de bu tarzda bir açıklama yapmadınız mı?

Erkekler, “since” kelimesini kullanırken çoğunlukla baştan sona planlı hareket ederler. Ne zaman bir olay başladığını söylemeye başlarlar, ne kadar sürdüğünü de öyle. Kısacası, “since” onlara ne kadar zamanı kapsadığını gösteren bir zaman dilimi sağlar. İdeal bir cevap ararlar, başları ve sonları belli bir başlangıç noktası… “Since” kelimesi, adeta onların kişisel GPS’idir.

Peki, nasıl olur da "since" kelimesi farklı zamanlara da işaret eder, değil mi? İşte erkeklerin dildeki bu analitik bakış açısı da burada devreye giriyor. “Since” tam olarak neyi ifade eder? Ne zaman kullanılır? Hangi durumlar “since” kelimesi ile uygun olur? Yani bir erkek için “since” kullanımı, sadece dilde değil, hayatın kendisinde de analitik bir yaklaşımı temsil eder!

Kadınlar “Since” Kullanırken: Empati ve İlişkilerin Kesiştiği Yer!

Ve şimdi, kadınların “since” kullanımı… Kadınlar, her zaman olaylara sadece stratejik bir şekilde değil, aynı zamanda empatik bir açıdan yaklaşırlar. “Since” kelimesini kullandıklarında, sadece bir zaman dilimini belirtmekle kalmazlar, aynı zamanda o anın duygusal anlamını da yüklerler. Hani bazen “Since 2005” demek yerine, “O zaman çok güzeldi, hatırlıyor musun?” diye bir ekleme yaparlar. Kadınlar, “since” kelimesiyle bir tarih verip, o tarihin arkasındaki duyguları, ilişkileri de dile getirme eğilimindedirler.

Mesela, “Ne zaman tanıştık?” sorusuna erkekler, “Since 2005” diyerek tarih verirken, kadınlar “Ah, o zaman ne kadar tatlıydık, hatırlıyor musun? İşte o zaman tanıştık!” diye cevap verir. Çünkü onlar için “since” sadece bir başlangıç noktası değil, aynı zamanda bir ilişki anı, bir duygu bağlamıdır. Kadınlar için “since”, hem bir zaman dilimini işaret eder, hem de o zamana dair bir anlam taşır.

Kadınlar, dildeki bu derinlikleri kullanırken, karşısındaki kişiye sadece bilgi sunmazlar, aynı zamanda ilişkilerini derinleştirirler. "Since" kelimesi, onları geçmişle, geçmişteki hislerle ve anılarla birleştirir. Yani, evet, “since” kullanımı hem teknik hem de duygusal boyutlara sahip olabilir, değil mi?

“Since” ve Zamanın Mucizeleri: Ne Zaman ve Nasıl Kullanılır?

Peki, şimdi gerçekten “since” kullanma zamanı geldi! Ama nasıl kullanmalıyız? Şimdi size birer “since” örneği verelim, ki artık bu kelimenin tıpkı bir sihirli anahtar gibi işlediğini görebilesiniz.

1. Geçmişteki Bir Olayın Başlangıcı:

Erkekler için analitik bakış açısıyla, “Since” geçmiş bir olayın başlangıcını işaret eder. Bu durumda şöyle diyebiliriz:

“Since 2015, ben bu şehirde yaşıyorum.”

Burada “since” bir süreyi, geçmişteki bir anı kapsar. Yani 2015’ten günümüze kadar olan süreyi ifade eder.

2. Bir Durumun Değişimi:

Kadınlar, bu noktada durumu daha empatik bir şekilde ele alabilirler:

“Since o gün, hayatım gerçekten değişti, seninle tanışmak çok farklı bir şeydi.”

Bunun gibi bir kullanım, zamanın sadece bir ölçü birimi değil, duygusal bir bağlam içerdiğini de gösterir.

3. Daha Genel Bir Kullanım:

Birçok kişi, günlük konuşmalarda, “since”i “başlangıç noktasını belirtmek” amacıyla kullanır:

“Since çocukluğumdan beri buradayım.”

Bu tür kullanımlar, zamanın ve geçmişin izlerini taşıyan konuşmalar arasında yer alır.

4. Durumun Anlamı:

Evet, kadınlar için de daha anlamlı, daha duyusal bir kullanım tarzı var:

“Since seninle tanıştım, daha mutlu oldum.”

Hah, işte “since” kelimesi burada hem bir zamana, hem de o zaman diliminde yaşanan duygu değişimine işaret eder.

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Şimdi, forumdaşlar, hep birlikte bu “since” kullanımı meselesini eğlenceli bir şekilde ele aldık. Ama asıl eğlence sizde! Hadi, dildeki bu karmaşık, ama bir o kadar da eğlenceli dil bilgisini daha eğlenceli hale getirelim.

Peki siz, “since” kullanırken neler yaşadınız? Erkekler genelde çözüm odaklı ve analitik mi yaklaşıyorlar? Kadınlar ise duygusal bağlamı mı daha fazla ön planda tutuyor? Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum!