Tartıştığı kişiyi silahla yaralayan avukat, 10 yıl mahpusla cezalandırıldı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Tartıştığı kişiyi silahla yaralayan avukat, 10 yıl mahpusla cezalandırıldı
Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık D.K. ile müşteki E.A. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, evraka gelen evrakların okunmasının akabinde temele ait mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “ruhsatsız silah taşıma” cürümlerinden cezalandırılmasını talep etti.

Söz verilen müşteki E.A, sanığın öldürme kastıyla hareket ettiğini savunarak, mütalaaya katıldığını tabir etti.

Sanık D.K. ise temele ait savunmasında, müştekinin palavra söylemeye devam ettiğini argüman ederek, öldürme ve yaralama kastının olmadığını öne sürdü.

Kendisine saldıracağını düşündüğü için silahı E.A’yı korkutmak gayesiyle yere sıktığını söyleyen D.K, “İki el ateş ettikten daha sonra silahın kabzasıyla başına birkaç sefer vurdum. Ortamızda bir metre uzaklık vardı, o aradan taşla kuş vururdum.” tabirlerini kullandı.

Sanık D.K, olayın kendi iradesiyle sonlandığını, mütalaaya katılmadığını kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanığın “kasten öldürmeye teşebbüs” cürmünden 9 yıl 2 ay, “ruhsatsız silah taşıma” kabahatinden da 10 ay olmak üzere toplam 10 yıl mahpus cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Yenikent Mahallesi’nde 4 Aralık 2021’de yaşanan olaya ait Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianamede, tartıştığı E.A’yı silahla yaraladığı tez edilen avukat D.K’nin “kasten öldürmeye teşebbüs” hatasından 9 yıldan 15 yıla kadar mahpusla cezalandırılması talep ediliyordu.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.