Teslim olan bayan terörist, PKK kamplarında yaşadıklarını anlattı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Teslim olan bayan terörist, PKK kamplarında yaşadıklarını anlattı
– Polisin çalışması kararı ailesinin de takviyesiyle ikna edilip teslim olan bayan terörist, bölücü terör örgütü PKK’nın kamplarındaki mahpus cezalarını ve zulmü anlattı.

Diyarbakır’da 2014 yılında PKK’ya katılan ve Suriye ile Irak’ın kuzeyinde örgütün kamplarında bulunduktan daha sonra Irak’ın Duhok kentine kaçan E.B, Iğdır Vilayet Emniyet Müdürlüğünün sürdürdüğü çalışmalar kararı ailesinin de dayanağıyla teslim olmaya ikna edildi.

Habur Hudut Kapısı’nda teslim olduktan daha sonra polislerce Iğdır’a getirilen E.B, ailesi ve çocuğuyla buluşturuldu.

E.B, terör örgütüne nasıl katıldığını, gördüğü baskıları ve kaçış sürecini anlattı.

Genç yaşta kandırılarak örgüte katıldığını söz eden E.B, şunları söylemiş oldu:

“BDP Diyarbakır vilayet binasından katıldım, orada çalışanlar vardı. ‘Buraya gel eğitim vereceğiz, bizim için çalış’ dediler. ‘Sen bize lazımsın, yapabilirsin’ üzere şeyler söylemiş olduler, yani beni kandırdılar. Kaç sefer meskene gitmek istediğimi söylemiş oldum ancak ‘olmaz artık’ dediler. daha sonra babam Diyarbakır’daki vilayet binasına gelmişti, beni göstermediler, üste götürdüler ve bir odaya kilitlediler. Birkaç saat daha sonra kapıyı açtılar, ‘baban nasıl bir tanesiydi’ diye sordular. Babamın oraya geldiğini kestirim dahi etmedim. daha sonra biri benimle görüşüp gidip dağda eğitim nazaranceğimi söylemiş oldu.”

E.B, örgüte katılmak için Diyarbakır’dan yola çıkıp Şırnak’a gittiklerini, buradan da genç birinin gelip kendisini terör örgütü üyelerine teslim ettiğini lisana getirdi.

sonrasındasında Gabar Dağı’na gdolayıldüğünü anlatan E.B, “Gabar’daki sorumlular küme oluşturup bizi Irak’a gönderdi. Vakit zaman yürüyorduk, otomobiller falan vardı lakin sıklıkla yürüyorduk. bu türlü bizi Gara’ya gönderdiler, Gara’da 9 aya yakın bir bekleme, eğitim süreci oldu. Biz HPG’ydik lakin ‘HPG olduğunuzu kimse duymasın’ dediler, YPG’ye gönderdiler.” diye konuştu.

– “Aile olgusunu beynimizden silmeye çalışıyorlardı”

E.B, Gara bölgesinde yaşadıklarını şöyleki anlattı:

“bir süre YPG’de kaldım, daima kaçış yolları aradım. İnsanlık yok, adalet yok, insan bedelleri yok. Kalmak istemediğini lisana getiriyorsun tutukluyorlar. Kaç kere kaçma teşebbüsünde bulundum. ‘hayatınızı sevmiyorum, burada kalmak istemiyorum, ailemi özlüyorum’ diyordum lakin o aile olgusunu beynimizden silmeye çalışıyorlardı. Birkaç kere kaçma teşebbüsünde bulunurken tutuklandım. Makûs cezaevleri var, orada makûs muameleler gördük. daha sonra kente yanlışsız olan yerlere adım adım yaklaştım, en sonunda kaçmayı başardım. bir süre Irak’ta, Duhok’ta yaşadım. Ülkemi, memleketimi, ailemi özledim, daha sonra teslim oldum.”

– “Türk devleti, emniyeti, polisleri hiç bir biçimde bize anlatıldığı üzere değil”

Teslim olduktan daha sonra epey sıcak bir ortamla karşılaştığını belirten E.B, şöyleki devam etti:

“Gerçekten de Türk devleti, emniyeti, polisleri hiç bir biçimde bize anlatıldığı üzere değil. Burası benim evimden de daha sıcak ortam oldu. Çok korkuyordum, ‘gidince sanki anlatıldığı üzere olacak mı, hakikaten azap var mı’ diye düşünüyordum. Ailemi gördüm, memnunum lakin sizleri (kadın polisler) de bırakmak istemiyorum, 3-4 gün ortasında fazlaca alıştım, bana hem anne hem abla oldunuz. Çocuğum var, o kadar özlüyordum fakat bunu bile bana hissettirmediniz, fazlaca yardımcı oldunuz, hakkınızı asla ödeyemem.”

– “Ülkeme döndüm, fazlaca memnunum, hayal gibi”

E.B, polislerin kendisine umduğundan fazla şefkat gösterdiğini vurgulayarak, emniyette sıcak ortamla karşılaştığını söz etti.

Örgüt mensuplarını teslim olmaya çağıran E.B, “Türkiye Cumhuriyeti, Kürt’e, Türk’e, Arap’a, Çerkez’e, ne ırk olursa olsun herkese kâfi. Bence herkes kendi topraklarına dönsün, memleket hasreti öbür oluyor. hiç bir yer kimsenin memleketi üzere olamaz, kimse de kimseyi ülkesine kabul etmez. Ben ülkeme döndüm, epeyce memnunum, hayal üzere. Her şey epey hoş. Bu saatten daha sonra ailem olmadan yaşayamam. Ailemin ortamında olacağım, kendi ülkemdeyim. PKK terör örgütü yalnızca çocuk yaşta olanları gdolayıp orada savaş ismi altında, Kürtlük ismi altında öldürüyor.” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.