Twitter’da düzmece hesap periyodu kapanıyor! Kimliksiz girilemeyecek

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Twitter’da düzmece hesap periyodu kapanıyor! Kimliksiz girilemeyecek
Twitter‘ı satın alan Elon Musk‘un birinci kelamları bot hesaplarla ilgili oldu. Musk, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada Twitter’da yeni bir periyodun başlayacağının sinyallerini vererek “Herkes istediğini yazabilecek. Botlar son bulacak. Herkes artık kişi olarak tarifli olacak yani, takma isimliler yahut troller platformda yer almayacak” dedi. Bu yeni periyottan en hayli Türkiye’ye karşı algı operasyonları yapan FETÖ, PKK ve DHKP-C üzere terör örgütlerinin açtığı bot hesaplar etkilenecek.

Yapılan araştırmalara bakılırsa Twitter’da Türkiye’de oluşturulan mahallî gündemlerin yarısı geçersiz. Geçtiğimiz senelerda, yazılımlar tarafınca oluşturulan 108 binden çok bot hesap ortaya çıkarılırken, faal bot sayısının ise 33 binden çok olduğu tespit edilmişti. Twitter idaresi, bugüne kadar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti’ye karşı kullanılan ve birfazlaca toplumsal olayda da algı oluşturmak için devreye alınan bot hesapların kapatılması için hiç bir adım atmamıştı. Yeni periyotta FETÖ, PKK ve DHKP-C üzere terör örgütleri algı operasyonlarını artık Twitter üzerinden yapamayacak.

‘RADİKAL KARARLAR ALINACAK’

Elon Musk’ın attığı bu adımı Bilişim Hukuku Derneği Kürşat Ergün’e sorduk. Ergün, Twitter’da yeni bir devrin başladığını söz ederek “Elon Musk’ın açıklamasından da anladığımız üzere artık Twitter’dan uydurma hesaplardan manipülatif hareketlere girişilemeyecek ve bu türlü bir hukuksuzluk oluşturulamayacak. Ben bu manada daha radikal kararların alınacağını düşünüyorum. Türkiye’deki temsilciğin daha etkin bir biçimde çalışılması sağlanacaktır. Elon Musk ile Cumhurbaşkanı’mızın geçmiş periyotlarda diyalogları olmuştu. Bu diyaloglarda iki tarafta da olumlu iletiler vermişti. Türkiye’deki temsilciğin etkin hale gelmesiyle birlikte Twitter üzerinden bu cins manipülasyonların, toplumu gaye gösterme aksiyonlarının yahut linç üzere siber zorbalıkların son bulacağını düşünüyorum. Buna ait yargı kararlarının Twitter’ın temsilcilikleri uyulacağı kanaatindeyim” dedi. Ergün, “Cumhurbaşkanı’mızın ve ilgili bireylerin bu temsilciliklerin pasif durumda olduğu ve etkin olarak çalışmaları gerektiğiyle alakalı birtakım telaffuzları olmuştu. Bununla ilgili şu anda bir yasa çalışması da var” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.