Uzman çavuşla tartışan FETÖ sanığı tabibin sözü ortaya çıktı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Uzman çavuşla tartışan FETÖ sanığı tabibin sözü ortaya çıktı
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık T.T. ile avukatları katıldı.

Söz verilen sanın savunmasında, FETÖ ile irtibatının 2011’de Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmasıyla başladığını söz etti.

Kayıt için Gaziantep’e birinci gittiğinde yanına gelen bireylerin broşür vererek yurt yahut konutlarında kalabileceğini söylemiş olduklerini anlatan sanık, “Üniversiteye 500 metre uzaklıkta bir yurt vardı, oraya kayıt yaptırdım. bu biçimde cemaat olarak bilinen FETÖ ile iltisaklı bir yapının yurduydu. Fiyatının ucuz olması, ailemin muhafazakar bir yapıda olması ve KYK’dan da yurt çıkmaması niçiniyle oraya yerleştim.” dedi.

Sanık, sonrasındasında yurtta kaldığı arkadaşlarıyla cemaat konutuna çıktığını lisana getirdi.

Üç arkadaşıyla 2014’te çıktıları cemaat konutunda yaklaşık bir yıl kaldıklarını aktaran T.T, şu biçimde devam etti:

“Bu konutta orta ara sohbetler oluyordu. Ben de birkaç sefer katıldım. Sohbetlerde FETÖ elebaşının kitapları okunuyor ve görüntüleri izletiliyordu. Sohbeti dışardan gelen biri veriyordu. Meskende kilitli bir oda vardı, içeride ne olduğunu bilmiyorduk. Bir yıl daha sonra konutta kalmak istemediğimi söylemiş oldum. Fakat maddi durumumuz niçiniyle öteki bir konut ayarlayamadım ve tekrar FETÖ meskenine döndüm.”

FETÖ ile alakalı bir nazaranv alamadığını ve bir yapılanmada bulunmadığını tez eden T.T, yalnızca eğitim hayatında yaşadığı maddi mecburilik niçiniyle örgütün meskenlerinde ve yurtlarında mecburi olarak kaldığını savundu.

Mahkeme liderin davet üzerine “Bank Asya’ya para yatırarak takviye oldunuz mu?” sorusuna sanık, “Bank Asya’ya kredi kartı almak için müracaat ettim. Kartlardan fiyat kesiti olmadığı için 200 lira yatırdım sonrasındasında ailem karşı çıktığı için buradaki paramı çektim ve kartı da almadım.” diye yanıt verdi.

Sanık, iddianamede yer alan, “Adına kayıtlı iki GSM çizgisini, örgütün jandarma mahrem yapılanmasında bakılırsav yapan iki bireye verdiği” istikametindeki suçlamayı görür görmez şaşırdığını anlattı.

Söz konusu çizgilerin kendisine ilişkin olmadığını ileri süren T.T, “Telefonum kayboldu. daha sonra yeni telefon aldım. Evrak imzaladım. Kendime diğer bir çizgi almadım, kimseye vermedim. Bana farkında olmadan abonelik mukavelesi imzalatmış olabilirler, bilmiyorum lakin yalnızca telefon aldım. Çizgi almadım.” diye konuştu.

Sanık, son olarak pişmanlık kararlarından yaralanmak istemediğini söz etti.

Mahkeme heyeti orta sonucunda, sanık hakkında isimli denetim kararlarının uygulanmasına, bir daha sonraki celse 3 şahidin dinlenmesine karar vererek duruşmayı 13 Aralık’a erteledi.

– Olay

Acil serviste nazaranvli tabip T.T. ile 14 Mart’ta hastaneye apandisit kuşkusuyla tedaviye gelen Jandarma Uzman Çavuş A.A. içinde tartışma çıkmıştı. A.A’nın tabibi darbettiği öne sürülmüştü.

A.A, olay daha sonrasında hakkında isimli ve idari süreç başlatıldığı için tedbiren bakılırsavinden uzaklaştırılmıştı. Soruşturma kapsamında güvenlik kamerası kayıtları detaylı biçimde incelenmiş ve belgedeki tüm kanıtlarla kıymetlendirilerek A.A. misyonuna iade edilmişti.

Uzman çavuşun elinden evrak almaya çalıştığı güvenlik kamerasında görülen tabip T.T. hakkında ise idari soruşturma başlatılmıştı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmasında ismi geçen T.T, 2 ay açığa alınmış, Sıhhat Bakanlığınca nazaranvlendirilen müfettişin raporunun akabinde da memurluktan ihraç edilmişti.

Sanık hakkında “terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar mahpus cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilmişti.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.