Uzman çavuşla tartışan FETÖ sanığı tabip aktif pişmanlıktan yararlanmadı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Uzman çavuşla tartışan FETÖ sanığı tabip aktif pişmanlıktan yararlanmadı
Yatağan Jandarma Komutanlığı’nda bakılırsavli uzman çavuş Ali Aladağlı, 14 Mart Tıp Bayramı’nda, saat 23.00 sıralarında, rahatsızlanınca ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin akabinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Aladağlı, kendisini muayene etmek isteyen acil serviste misyonlu tabip Tahir Tarımer ile tartıştı. Olaya hastanenin güvenlik nazaranvlileri müdahale etti. Tabip Tarımer, tartışmada Aladağlı tarafınca darbedildiğini ileri sürdü. Bedeninde kızarıklık oluştuğunu ve gözlüğünün kırıldığını öne süren Tarımer, darp raporu alıp Aladağlı’dan şikayetçi oldu. Birebir biçimde darp raporu alan Ali Aladağlı, ondan sonrasında apandisit teşhisi konularak ameliyat edildi.

‘SİNİRLENEREK İTİP, BOĞAZIMI SIKTI’ İDDİASI

Doktor Tarımer, polisteki tabirinde olay anını şu biçimde anlattı:

“Hasta, apandisit kuşkusuyla Yatağan Devlet Hastanesi’nden sevk edildi. Ultrason çektirmek istediğini söylemiş oldu. Kendisine kan analizi ve öbür tetkiklerin yapılmadan mümkün olmadığını anlattım. Evrakını alarak acil servisten ayrılmak istedi. Gerisinden gidip, çıkış yapmasına müsaade vermedim. Sonlanarak beni itip, boğazımı sıktı.”

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki apandisit ameliyatının akabinde genel cerrahi servisinden taburcu edilen uzman çavuş Ali Aladağlı, sıhhat çalışanlarının, “Sen şiddette bulundun, darbettin, hakaret ettin. Biz seni tedavi ettik, taburcu ediyoruz” sloganlarıyla alkışla protesto edildi. Grup aracına bindirilen Aladağlı, tabiri için Komiser Hamdi Beyefendi Polis Merkezi’ne gdolayıldü.

‘İFTİRAYA UĞRADIM’ DEYİP, ŞİKAYETÇİ OLDU

Gözaltına alınan uzman çavuş Ali Aladağlı, polis merkezinde bir daha rahatsızlandı. Tabiri alınamayan Aladağlı, apandisit operasyonu olduğu bölgede şiddetli ağrı şikayetiyle polis takımları tarafınca Menteşe Devlet Hastanesi’ne gdolayıldü. Hastanedeki tedavisinin akabinde yine taburcu edilen Aladağlı, bir daha Komiser Hamdi Beyefendi Polis Merkezi’ne gdolayıldü. Aladağlı, sözünde, asıl mağdurun kendisi olduğunu belirterek, “Sağlık çalışanına hakaret etmedim, fiziki müdahalede bulunmadım. Kamuoyunda haksız bir biçimde linç edildim ve iftiraya uğradım. Bu niçinle tabipten şikayetçiyim” dedi.

Polisteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen Aladağlı, isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı. Ayrıyeten, tedbiren açığa alınan Aladağlı hakkında, idari soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili ortaya çıkan güvenlik kamerası imgelerinde, akına uğradığını ileri süren hekim Tarımer’in, evrakını masadaki bakılırsavlilerden alıp ayrılmak isteyen uzman çavuş Aladağlı’nın peşinden gidip ittiği, bu sırada da kayıp düştüğü görüldü. İmgelerin akabinde hastane idaresi tabip Tarımer hakkında idari soruşturma başlattı. İmajların akabinde uzman çavuş Aladağlı, hekim Tarımer hakkında kendisine iftira attığı nedeni öne sürülerek savcılığa kabahat duyurusunda bulundu. Tedbiren açığa alınan Aladağlı ise bakılırsavine iade edildi.

PROTESTOYA KATILANLARIN SÖZLERİ ALINDI

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nin, olayla ilgili idari soruşturma başlattı. Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, hastanedeki güvenlik kamerası imajları izlendi, alkışlı protesto gösterisine katılanlar belirlendi. Soruşturma kapsamında Sıhhat Bakanlığı tarafınca nazaranvlendirilen bir müfettiş, protestoya katılan hekimlerin da ortalarında bulunduğu 85 kişinin tabirini aldı.

FETÖ SORUŞTURMASINDA AÇIĞA ALINDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü olayla ilgili soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY’e üye olduğu ileri sürülen hekim Tahir Tarımer’i, Muğla Valiliği tarafınca 2 ay açığa alınmasına karar verilmesinin akabinde Sıhhat Bakanlığı da memurluktan ihraç etti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianamede, Tarımer hakkında 10 yıla kadar mahpus cezası istendi. FETÖ üyeliği suçlamasıyla hakkında dava açılan ve kamu bakılırsavinden çıkarılan Tahir Tarımer, birinci sefer hakim karşısına çıktı. Hakkında FETÖ üyeliğinden 5 yıldan 10 yıla kadar mahpus cezası istenen Tahir Tarımer, Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katıldı.

‘BEN PEK ANLAMIYORDUM YARISINDA ÇIKIYORDUM’

İddianamede yönetilen sorulara yanıt veren Tarımer, “2011’de Gaziantep Üniversitesi’ne okumaya gittim. Orada birinci gittiğimde kayıt yaptırdım. ‘Bizim yurdumuzda kal’ diyen beşerler yanıma gelerek broşür verdi. Üniversitedeki bilboardlarda reklamı olan bir yurt vardı, ben de kayıt yaptırdım. O yurt bu biçimde cemaat FETÖ’yle iltisaklı bir yurttu. Ailemin uygun gördüğünü düşünerek ve fiyatının da baya ucuz olması sebebiyle, KYK da çıkmadı ve yerleştim. Kısa mühlet kaldım. daha sonra meskene çıkmaya karar verdik. Bize daha rahat olur diye cemaat konutlarında kalmamızı söylemiş olduler. Biz de ikna olduk, konuta çıktık. 1 yıl kadar kaldık. Bu meskende sohbetler oluyordu. Benim de katılmışlığım oldu. FETÖ elebaşının görüntüleri izleniyordu. Ben pek anlamıyordum yarısında çıkıyordum” dedi.

Tarımer, üniversite hayatı boyunca orta ara FETÖ meskenlerinde kaldığını belirterek şunları söylemiş oldu:

“yine okula döndüm, meskende kalmak istemedim. Maddi imkansızlığım niçiniyle 1 arkadaşımla öbür meskene çıkmaya çalıştım. FETÖ’yle iltisaklı olmayan 1 meskene çıktık. Maddi olarak imkanım olmadığı için yönetim edemedik. yeniden FETÖ iltisaklı konuta geçtim. Bu meskenlere ahenk sağlayamıyordum. Öbür arkadaşlarımda kalıyordum. Orta ara gidiyordum” tabirlerini kullandı.

‘M.G. İLE İRTİBATIMI KOPARAMADIM’

Tarımer, iddianamede yer alan üniversitede öğrencilerinin sorumluluğunu üstüne alan M.G. ile ağır irtibat kurmasına yönelik soruya ise M.G. ile irtibat kurduğunu fakat örgütteki yetkisini bilmediğini belirterek, “Üniversite yıllarının sonlarına yanlışsız FETÖ konutlarında kaldım. Üniversite hayatım boyunca orta ara FETÖ iltisaklı konutlarda kaldım. Lakin M.G. ile irtibatımı koparamadım. Benden yaşça büyük ve vefalı olduğum için. Lakin beni telefonla arıyordu. Ben de meşgul olduğumu söylüyordum. Bu konuşmalarda FETÖ ile ilgili konuşmuyorduk. FETÖ konutundan niye ayrıldığımı sordu. Ben de yapamadığımı söylemiş oldum” dedi.

Bank Asya’da açtırdığı hesaba yönelik soruya da yanıt veren Tarımer, “Okulda arkadaşlarımla para kazanmak için network işi yapıyorduk. Bunun için de kredi kartına gereksinimim vardı. Bu banka kesinti yapmıyordu. Hesap açtırdım, 200 TL yatırdım. Lakin ailem buna karşı çıktı. daha sonra parayı çektim. Hesabı kapattım” sözlerini kullandı.

‘BİR SINIR ALIP KİMSEYE VERMEDİM’

Tarımer, iddianamede yer alan, ismine kayıtlı 2 GSM çizgisini, örgütün jandarma mahrem yapılanmasında bakılırsav yapan 2 bireye verdiği istikametindeki sözleri görür görmez şoke olduğunu söyleyerek, “Hatlar bana ilişkin değil, bu durumdan haberim yok. Telefonum kayboldu. daha sonra ben telefon almaya gittim ve telefon aldım. Evrak imzaladım. Kendim bir sınır almadım, kimseye vermedim. Bana farkında olmadan abonelik mukavelesi imzalatmış olabilirler, bilmiyorum lakin yalnızca telefon aldım. Çizgi almadım” dedi.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.