Vali’nin okuttuğu kız, öğretmen oldu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Vali’nin okuttuğu kız, öğretmen oldu
Adana’nın Ceyhan ilçesinden 20 yıl evvel ailesiyle birlikte Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Budamış köyüne göç eden ve maddi imkansızlıklar niçiniyle okula gidemeyen Gülsüm Şanal, o devir ilçenin kaymakamı olan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Lider Vekili Ozan Balcı’ya duruma anlattı. Balcı, Şanal’ın ortaokula kaydını yaptırıp, 3 yıl boyunca da eğitim masraflarını karşıladı. Lise ve üniversiteyi bitiren Şanal, evlenip, Erciş’e yerleşti. bir süre kontratlı öğretmenlik yapan Gülsüm Şanal, atama bekliyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Lider Vekili Ozan Balcı’nın ilçede imali tamamlanan Ağız ve Diş Sıhhati Hastanesi’nin açılışına katılacağını öğrenen Gülsüm Şanal, merasim alanına gitti. Şanal, Vali Balcı’ya sesini duyurmaya çalıştı.

Ayrılmak üzere aracına yönelen Vali Balcı’nın yanına yaklaşan Şanal, “Sayın Valim, beni hatırladınız mı?” diye sordu ve bir süre karşılıklı sohbet etti. Şanal, yaşadıklarını, aldığı dayanağı anlattı. Vali Balcı’nın “Sen beni nasıl hatırladın” sorusuna da “Ben sizi hiç unutmadım” yanıtı verdi. Vali Balcı, verilecek dayanağın değerinden kelam ederek, yaşadığı memnunluğu anlattı.

Niğde Üniversitesi Tarih kısmını bitirdikten daha sonra evlenip Erciş ilçesine yerleştiğini belirten Şanal, 12-13 yaşlarında Vali Balcı ile tanıştığını tabir etti. Gülsüm Şanal, “Sayın Valimiz Eruh kaymakamıydı. Yaşadığımız Budamış köyüne gelmişti.

Maddi imkansızlıklar niçiniyle ortaokula kaydımı yaptıramadığımı anlattım. ‘Tamam yarın gel seni okula gönderiyorum’ dedi. Beni alıp, Siirt merkezdeki bir ortaokula kaydımı yaptırdı. 3 yıl boyunca masraflarımı karşılayarak, mezun olmamı sağaldı. Lise ve üniversiteyi bitirip, evlendikten daha sonra Erciş’ e yerleştim. İlçede bir süre özel bir okulda da tarih öğretmeni olarak bakılırsav yaptım. Valimize bana dayanak olup okumamı sağladığı için teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.