‘Vatandaşlarımızın toplumsal sıkıntılarını, biz de kederimiz olarak görüyoruz’

dunyadan

Global Mod
Global Mod
‘Vatandaşlarımızın toplumsal sıkıntılarını, biz de kederimiz olarak görüyoruz’
Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Meclisin gündemine ait değerlendirmelerde bulundu.

Bu hafta Genel Konseyde, Amasra’daki maden kazasında şehit olan madencilerin yakınlarına yönelik takviyeler ile cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Metot Kanunu ile Kimi Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üstündeki görüşmelere devam edileceğini bildirdi.

Tarihi bir adım atılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının kurulduğunu hatırlatan Turan, “Vatandaşlarımızın yaşadıkları tüm toplumsal meseleleri, biz de kaygımız olarak görüyoruz. Tahlil konusunda milletimizin birliği ve birlikteliği, en büyük gücümüz.” sözlerini kullandı.

Turan, Genel Konseyde ondan sonrasında Polis Akademisi bünyesinde lisans eğitimi veren İç Güvenlik Fakültesi’nin kurulması, emniyet hizmetleri sınıfında belirli müddet misyon yaptıktan daha sonra sıhhat sebeplerine dayanan yargı kararlarıyla memuriyetten ilişiği kesilenlerin, gerekli sıhhat koşullarını taşımaları halinde emniyet teşkilatına hizmet veren genel yönetim hizmetleri sınıfına açıktan atamalarının sağlanması düzenlemelerini de içeren Polis Yüksek Öğretim Kanunu’nda değişiklik teklifini görüşmeyi planladıklarını belirtti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.