Veri Üst: Darknet'te Samsung Almanya'dan 270.000 veri kaydı

hadicanim

Aktif Üye
Darknet'te Samsung Electronics Almanya'dan yaklaşık 270.000 müşteri tarihi ortaya çıktı. Bir çöküşten sonra, suçlular bu verileri Samsung destek sisteminden kopyalayabildi.

Darknet forumuna giriş

Samsung tarafından çalınan müşteri veri setleri Darknet'te satılmaktadır.

(Resim: Ekran görüntüsü / CKU)

“GHNA” tutamaklı kullanıcı, iyi bilinen bir yeraltı forumunda satış için verileri sunar. Fail, iki Euro'nun eşdeğeri olan sekiz kredi istiyor. Darknet Forum girişine göre, veriler müşteri memnuniyeti biletlerini içermeli ve örneğin, tam adları, adresleri ve ilişkili e -posta adreslerini ve daha fazlasını içermelidir.

Servis Şirketlerinden Veriler Çalındı

Bu tür veri hırsızlığının toplanması ve analizinde uzmanlaşmış BT güvenlik şirketi Hudson Rock, giriş erişim verilerini çalınan erişim verilerine bağlar. 2021 yılında, oturum açma verileri, Samsung'un Http://samsungshop.spectos.com ile Samsung'un hizmet bilet sistemi de dahil olmak üzere müşteri deneyimi platformlarını işleten bir SPECTOS GMBH çalışanının bilgisayarından düşüldü.

Bir yönetim hesabına erişim verileri görünüşe göre dört yıldır değiştirilmemiştir ve şimdi kapsamlı veri hırsızlığına alışmıştır. Hudson Rock'a göre, şirketin kendi veri sızıntısı veritabanında erişim verileri vardı, Raccoon Infoteather tarafından dağıtıldı. E -posta adreslerine, adlara ve adreslere ek olarak, bilet sisteminden kopyalanan veriler de sipariş detayları ve iç iletişimi içermelidir. Veri arşivi, cari 2025 yılından itibaren müşteri etkileşimlerini içermelidir.

Dolaşımdaki veriler, siber suçlu gerçek, ikna edici kimlik avı kampanyaları başlayabilir, sahte garanti başvuruları yapabilir veya diğer suçlar işleyebilir ve kimlik hırsızlığı gerektirebilir. Son zamanlarda Samsung'un desteğiyle temasa geçtiyseniz, şimdi özellikle şapkanızda olmalısınız.

Samsung, örneğin veri sızıntısını ve verilerin gerçekliğini doğrulamak için Haberler Online'dan bir talebe doğrudan tepki vermedi. Bir cevap varsa, buraya gönderilecektir.

Hafta sonu, veri sızıntıları birkaç Apple'da bilinir. BDSM People, Chica, Translove, Pink ve Brish uygulamalarından yaklaşık 1,5 milyon özel kullanıcı fotoğrafı tehlikeye atıldı. Kullanıcıların birbirleriyle özel olarak gönderdikleri “açık içerik” resimleri dahil. Bunun nedeni, sağlayıcı Mad Mobile Apps geliştiricilerinin, uygulamaların kaynak metinleriyle birlikte, kaynak metinlerle birlikte API anahtarı, şifreler ve şifreleme anahtarlarını da yayınlamasıydı.

(DMK)

starabla

Global Mod
Global Mod
Darknet'te Samsung Electronics Almanya'dan yaklaşık 270.000 müşteri tarihi ortaya çıktı. Bir çöküşten sonra, suçlular bu verileri Samsung destek sisteminden
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @hadicanim

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• csoonline.com : A cybercriminal is offering hundreds of thousands of data records on the dark web, which are said to come from Samsung Germany. The leaked data sets contain names, addresses, emails, order data, and internal communications
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Darknet'te Samsung Electronics Almanya'dan yaklaşık 270.000 müşteri tarihi ortaya çıktı. Bir çöküşten sonra, suçlular bu verileri Samsung destek sisteminden
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• it-daily.net : A hacker using the pseudonym "GHNA" posted around 270,000 customer service tickets from Samsung Germany on the internet. The data set circulates on the darknet platform BreachForums. It contains names, addresses, emails, order data, and internal communication
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

starabla' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @hadicanim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir csoonline.com : A cybercriminal is offering hundreds of thousands of data
Burada farklı bir yaklaşım sergilemişsin @starabla, hoşuma gitti

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Selam fikir çatıştıranlara

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @hadicanim

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• heise.de : Approximately 270,000 customer records from Samsung Electronics Germany have surfaced on the darknet. The data stolen from the service provider includes full names, addresses, and associated email addresses
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

starabla' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @hadicanim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir csoonline.com : A cybercriminal is offering hundreds of thousands of data
Senin yorumun kadar uzmanların yaklaşımı da değişken @starabla

Selin

Yeni Üye
Merhaba akıl verenlere

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @hadicanim

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• tr.wizcase.com : Samsung Almanya, 270.000 müşteri destek talebinin çevrimiçi erişime açık hale gelmesiyle büyük bir veri ihlali yaşadı. Açığa çıkan veriler, isimlerle birlikte adresleri, e-postaları, siparişleri ve destek etkileşimlerini içerir
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

dunyadan' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @hadicanim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir heise.de : Approximately 270,000 customer
Haksız değilsin @dunyadan ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ela

Yeni Üye
Merhaba değerli dostlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @hadicanim

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Komik gelecek ama kafamda kurduğum denklem böyle sonuçlandı

dunyadan' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @hadicanim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @dunyadan, özellikle pratik tarafı çok farklı

starabla' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @hadicanim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir csoonline.com : A cybercriminal
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @starabla

Selin' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @hadicanim Bir iki noktaya daha değinmek isterim
Bu bakış açını anlıyorum @Selin, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum