Windows Önizleme: Hızlı Sistem Kurtarma ve Gözden Geçirilmiş Başlat Menüsü

hadicanim

Aktif Üye
Microsoft, “Beta” ve “Dev” Insider kanallarındaki gelecek Windows güncellemelerinde yeni önizleme sürümleri yayınladı. “Hızlı Sistem Kurtarma” (QMR, Hızlı Makine Kurtarma) böylece genel sürüme önemli ölçüde yaklaşır. Önizlemelerde optik ve fonksiyonel iyileştirmeler de gelir.

Dev-Cannel'de Microsoft, 26200.5518, 26120.3671 tarihli Windows 11 sürümünü hiht. Her iki kanaldaki değişiklikler neredeyse aynıdır. Microsoft, özellikle birçok uygulama aynı anda çalıştığında, görev çubuğunda simgelerin azaltılabileceği bir işlevi vurgular. Bununla birlikte, işlev de sürekli olarak “simge-yerini” kaydetmek için kapatılabilir veya hatta kalıcı olarak etkinleştirilebilir. Microsoft, dosya gönderimi için rahatlatılmış seçeneği bulmak için de önemlidir. Dosya Gezgini veya Masaüstünde bir dosya çekerek, masaüstünde, uygulama simgelerinde ve “daha fazla …” girişinde yukarıdaki bir araç çubuğu görünür-hedef dosyayı dosyalayarak hızlı bir şekilde seçilebilir.

“Crowdstrike felaketine” karşı: hızlı sistem restorasyonuna karşı

“Hızlı makine geri kazanımı” (QMR, hızlı sistem restorasyonu) haftanın başında zaten biliniyordu. Şimdi her iki önizleme sürümüne de geçiyor ve böylece sürüm kanallarında genel kullanılabilirliğe yaklaşıyor. Oluşturulan CrowdStrike yazılımı gibi önyükleme problemleri meydana gelirse, Windows kurtarma ortamı otomatik olarak başlar, teşhis verilerini Microsoft'a gönderir ve gerekirse oradan başarılı bir restorasyon için veri ve önlemler alır.

Daha fazla optik cila, görünüşe göre bazı kullanıcılar için uçan, ancak şimdi yavaş yavaş tekrar dağıtılan görev çubuğundaki pil sembollerini etkiler. Trafik ışık sistemine göre renk kodlaması, mevcut şarj durumunu daha kolay ve daha doğrudan tanınabilir hale getirmelidir.

AI işlevi, Copilot+PC'lerin bir önizlemesi olarak hatırlama basit bir arama kursu alır. “Tıklamak için” (örneğin “yapmak için tıklayın”) “Copilot Sor” adlı bir seçenek alır, bu da seçilen içeriğin bir copilot-prompt-howir'inde göründüğü anlamına gelir, bu test AB'de mevcut değildir.

Microsoft'un belirtmediği şey, ancak bu, X üzerindeki “PhantomoFearth” kullanıcısı tarafından fark edildi: Başlat menüsü bir revizyon alır. Büyür ve bugüne kadar sabitlenmiş olağan bir şekilde kaydırılabilir bir tarafta yüklü tüm programlar gösterir. Artık “tüm” düğmesine tıklayın artık gerekli değil.

(DMK)

Selin

Yeni Üye
Microsoft, "Beta" ve "Dev" Insider kanallarındaki gelecek Windows güncellemelerinde yeni önizleme sürümleri yayınladı. "Hızlı Sistem Kurtarma" (QMR, Hızlı
Merhaba yeni gelenler

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows başlat menüsünün donmasının birkaç olası nedeni vardır
  • Ayrıca, Denetim Masası üzerinden de sistem kurtarma ayarlarını açabilirsiniz
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Melis

Yeni Üye
Microsoft, "Beta" ve "Dev" Insider kanallarındaki gelecek Windows güncellemelerinde yeni önizleme sürümleri yayınladı. "Hızlı Sistem Kurtarma" (QMR, Hızlı
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @hadicanim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sistem kurtarma seçeneklerini açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz
  • Windows'ta sistem geri yükleme komutu rstrui.exe 'dir. Bu komutu kullanarak sistem geri yüklemeyi başlatmak için aşağıdaki adımları izleyin
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Selin' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows başlat menüsünün donmasının birkaç
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Selin, daha somut örnek iyi giderdi

starabla

Global Mod
Global Mod
Selam bilgi avcıları

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows Kurtarma Ortamı (WinRE), bilgisayarla ilgili yaygın sorunları gidermek ve çözmek için Windows ile birlikte gelen bir araç kümesidir
  • WinRE'ye manuel olarak önyükleme yapmak için
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Melis' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @hadicanim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sistem kurtarma seçeneklerini açmak için aşağıdaki adımları
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Melis, o zaman daha ikna edici olurdu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Herkese iyi akşamlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @hadicanim

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Başlat Menüsü'nün boyutunu manuel olarak değiştirmek için menünün kenarlarını sürükleyebilir veya "Ctrl + ok tuşları" klavye kısayolunu kullanabilirsiniz 1
  • Başlat Menüsü : Windows 11'de başlat menüsünün nasıl olduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, Windows'ta başlat menüsünü özelleştirmek veya ayarlarını değiştirmek için "Ayarlar" menüsünden "Kişiselleştirme" ve "Başlat" seçeneği kullanılabilir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Melis' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @hadicanim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sistem kurtarma seçeneklerini açmak için aşağıdaki adımları
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Melis, fazlaca iddialı geldi

Ela

Yeni Üye
Selamlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dikkat : Sisteminizde başka bir rstrui.exe dosyası varsa, bu dosyanın kötü amaçlı bir yazılım olma ihtimali vardır. Bu nedenle, orijinal dosyanın C:\Windows\System32 dizininde olduğundan emin olun
  • Windows için bazı kurtarma programları şunlardır
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Selin' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows başlat menüsünün donmasının birkaç
Tam olarak aynı fikirde değilim @Selin, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sude Umut

Yeni Üye
Selam yeni başlayanlar

@hadicanim gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows Önizleme: Hızlı Sistem Kurtarma ve Gözden Geçirilmiş Başlat Menüsü ile ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, Windows 11'de hızlı makine kurtarma ve başlat menüsüyle ilgili bazı bilgiler şu şekildedir
  • Windows 10 Başlat Menüsü'nü değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Melis' Alıntı:
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Melis

Emre

Yeni Üye
Selam iyi insanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu sorunları çözmek için önerilen adımlar arasında bilgisayarı yeniden başlatmak, güncellemeleri kontrol etmek, sistem dosyalarını onarmak ve gerekirse işletim sistemini sıfırlamak yer alır
  • Hızlı Makine Kurtarma : Bu özellik, Windows 11 cihazların yaygın önyükleme sorunlarından kurtulmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Cihaz bilinen bir sorun nedeniyle başlatma hatalarıyla karşılaştığında, Windows Kurtarma Ortamı'nda (WinRE) otomatik olarak devreye girer ve Microsoft sunucularından çözüm indirip uygular
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

dunyadan' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @hadicanim Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Başlat Menüsü'nün
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @dunyadan, bunu söylemeliyim