Yeni düzenleme ile tıp öğrencileri ve tabiplerin motivasyonu arttı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Yeni düzenleme ile tıp öğrencileri ve tabiplerin motivasyonu arttı
Emre Özer (Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi) Biz tıp fakültesi öğrencileri olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sayın Sıhhat Bakanımız Fahrettin Koca’nın son vakit içinderda yapmış olduğu tıp fakültesi öğrencilerine yönelik ilgi alakasından ve sıhhat alanında yapılmış olan ihtilal niteliğindeki yeniliklerden dolayı duyarsız kalmak istemedik. Öncelikle bizler geleceğin hekimleri olarak tıp fakültelerinin dünü, bugünü ve yarınları için yapılmış olan yeniliklerin dönüşümlerin farkındayız.

Gerek tam donanımlı hastaneleri, arttırılmış olan yatak sayılarından ötürü hastaların eskisi üzere mağdur olmaması, gerek hastanelerde canla başla çalışan intern tabiplere yapılan taban fiyat açıklaması, artan tabip ve sıhhat çalışanı sayısını iş yükünü büyük ölçüde azaltıp hastaların daha kaliteli sıhhat hizmeti alması biz tıp fakültesi öğrencilerini oturduğumuz sıralardan motive eden birfazlaca dönüşümden bir kaçı.. Bu mesleği seçip ne olursa olsun milletimiz için çabalayacak olan bizler tüm dünyaya örnek teşkil edecek biçimde pandemiyle başa çıkan devletin tıp fakültesi öğrencileri olarak bize bu gururu yaşatan bizim geleceğimize ve yarınlarımıza daha emin adımlarla yürümemizin öncüsü olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sayın Sıhhat Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimizi ve sonsuz minnetlerimizi sunuyoruz..”

YAVUZ: “YENİ AÇILAN ÇAĞDAŞ TIP FAKÜLTELERİ İLE BİRLİKTE NİTELİKLİ DOKTOR SAYISI DA ARTIRILMIŞ OLDU”

Doğan Yavuz (Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi): “2022 mezun oldum. Pratisyen tabibim. Türkiye her alanda olduğu üzere tıp alanında da esaslı değişim ve yeniliklere imza attı. Adeta yapılan yeni ihtilalleri takip edemez olduk. Yurt haricinden gelen öğrencilerle kurduğum bağlantı doğrultusunda ülkemizdeki sıhhat sisteminin dünyanın sayılı ülkeleri içinde olduğunu anladım. Bunun en yakın örneği pandemi mühletince ülkemizin göstermiş olduğu takdire şayan başarısıdır. Bu başarıdaki en büyük hissede Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde açılan kent hastanelerinindir. Yeni açılan çağdaş tıp fakülteleri ile bir arada nitelikli doktor sayısı da artırılmış oldu. bu biçimdelikle geçmişte hastanelerde yaşanan uzun kuyruklar son bulmuş oldu. Son yapılan yeniliklerle bir arada tıp ve diş hekimliği fakültesi son sınıflara verilecek. Minimum fiyat ve doktorların özlük haklarında yapılan Sıhhat Bakanımızın tabiriyle ‘Beyaz reform’ olarak isimlendirilen gelişmeler tüm tıp topluluğu tarafınca coşkuyla karşılandı.”

KARAKAYALI: “SAĞLIK ÇALIŞANLARI SAYISI KAT KAT ARTIRILDI”

Merve Karakayalı (Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi): “Aslen Adıyamanlıyım. AK Parti’nin iktidara gelmesi ile birlikte biroldukça alanda yaptığı ihtilal niteliğindeki icraatlarından biri de sıhhat alanındaki büyük gelişimdir. Birinci senelerda bilhassa antibiyotiklerdeki şişirilmiş fiyatlar 5 – 10 kat düşürüldü. Hasta ve ölülerin hastanelerde rehin tutulduğu periyot son buldu. Kent hastaneleri ile hasta odaları adeta 5 yıldızlı otellere dönüştürüldü. Herkes sıhhat garantisi altına alındı. Sıhhat çalışanları sayısı kat kat artırıldı. Son 2 -3 yıldır doktorlarımızın yaşadığı talihsizliklerin sona ermesini temenni ediyorum.”

KERMAN: “SAĞLIK TURİZMİNDE DE BEĞENİLEN ÜLKE HALİNE GELDİK”

Muhammed Lütfullah Kerman (Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. Sınıf): “Türkiye olarak sıhhatte ihtilali yaşıyoruz. Her türlü fiziki kuralın fazlaca değerli olduğu sıhhat bölümünde Sıhhat Hizmetleri Genel Müdürlüğü datalarına nazaran hastane yatak sayılarının son 20 yılda yüzde 48 arttı. Kent hastanelerinin yapılması üzere atılımlar fiziki açıdan ihtilali sağladı. Sıhhat alanındaki nitelikli insan gücünün de artışıyla sıhhatte ihtilale şahit olduk ve olmaya devam ediyoruz. Sıhhat turizminde de beğenilen bir ülke haline gelmemiz bu ihtilalin en hoş sonuçlarınden. Bunda emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

BALABAN: SIHHAT İHTİLALİNE ŞAHİT OLDUK

Özge Balaban (Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Kısmı 3. Dönem): “Türkiye olarak sıhhatte ihtilal yapıyoruz. Her saniyenin değerli olduğu sıhhat dalında Sıhhat Hizmetleri Genel Müdürlüğü bilgilerine nazaran ambulans sayısı 618’den 5.840’a çıktı. Bu sayede ambulans başına düşen nüfus 107.446 dan 14.500’e indirildi. Bu dataların de gösterdiği üzere sıhhat ihtilaline şahit olduk ve olmaya devam edeceğiz bu mevzu da emeği geçen herkese hayli teşekkür ediyor.. Daha hoş işlerin yapılacağına tüm benliğimle inanıyorum.”

ERSAYAR: “2020 PANDEMİ SÜRECİNİ EN RAHAT GEÇİREN ÜLKEYİZ”

Caner Ersayar (Ameliyathane Hizmetleri 2. Sınıf): “Bir sağlıkçı olarak ülkemizde sıhhat alanında yapılan çalışmaları görmek, bu kısma yönelmemi sağlamakla birlikte yapılan çalışmaları gördükçe geleceğe karşı olan inancım ve umudum artıyor. Hastaneye ve sıhhate ulaşmanın lüks olmaktan arınması, alınan hizmetlerin büsbütün fiyatsız olması yapılan en büyük ihtilallerden biri. Bilhassa son senelerda yapılan kent hastaneleriyle birlikte sıhhat alanında yapılan büyük ataklar 2020 pandemi sürecini en rahat geçiren ülke olarak tüm dünyaya örnek olmamızı sağladı. Bu ülkemizle birlikte bizleri yani sıhhat çalışanlarını da dünyanın örnek alması gereken statüye getirdi. Bunlar üzere epey fazla çalışma ve sunulan gurur kaynakları var. Tüm bunları bizlere sunan başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

“TÜRKİYE PENDEMİ SÜRECİNİ MUVAFFAKİYETLE ATLATIP DENETİM ETMİŞTİR”

Intern Doktor Dr. Shahmir Ferotan (Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi): “Türkiye sıhhatte ihtilalini pandemi sürecinde dert yaşamadan atlatması ile göstermiştir. Koronavirüsün dünyayı tesiri altına aldığı pandemi periyodunda Amerika ve Avrupa ülkeleri üzere gelişmiş ülkelerde bile sıhhatte alt yapının ve insan gücünün yetersizliği ile boğuşurken Türkiye ise süreci muvaffakiyet ile atlatıp denetim etmiştir ve denetim etmeye devam ediyor.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.